Romancele si cremele de soare?

Romancele si cremele de soare?

0 195

Doua romance din trei folosesc creme cu protectie solara prea mica
Aproape 11 la suta dintre romance nu folosesc deloc crema pentru protectia pielii atunci cand stau la soare, iar doua din trei utilizeaza produse cu factor de protectie prea mic in timpul expunerii, potrivit unui studiu realizat in 2007 de Societatea Romana de Dermatologie si compania Vichy.
De asemenea, 45 la suta dintre persoanele chestionate nu-si cunosc propriul tip de piele. Noua la suta dintre femei considera arsurile solare necesare pentru a se bronza vizibil si doar o femeie din trei foloseste o crema cu factor de protectie mai mare de 30.
Potrivit sondajului, cele patru griji ale femeilor vizeaza imperfectiunile, imbatranirea, aspectul tenului si sensibilitatea cutanata. Ele acorda o atentie excesiva claritatii si sensibilitatii cutanate. Peste 60 la suta dintre femei declara ca au piele sensibila, dar numai 42 la suta au fost diagnosticate de catre dermatolog avand un astfel de ten.
Studiul din 2007 a fost realizat in Centrul Sanatatii Pielii, unde au fost evaluate si diagnosticate 2.442 de persoane, din care doar 10 la suta au fost barbati.
Pentru 2008, in perioada 19 iunie – 3 iulie, Laboratoarele Vichy, in parteneriat cu Societatea Romana de Dermatologie, organizeaza din nou in Bucuresti Centrul Sanatatii Pielii. In aceasta perioada, in intervalul orar 10.00 – 20.00, persoanele preocupate de sanatatea pielii si interesate sa afle informatii despre nevoile tipului lor de ten vor beneficia de un diagnostic personalizat si consiliere gratuita din partea specialistilor.
Editia 2008 a Centrului Sanatatii Pielii este cea de-a treia organizata in Romania de Laboratoarele Vichy si cea de-a opta organizata pe plan mondial. Anul acesta, la nivel mondial sunt asteptate sa participe la acest program peste 120.000 de persoane.
Inca de la crearea lor in anul 2002, Centrele Sanatatii Pielii s-au dezvoltat in intreaga lume. Daca in 2002 doar patru tari din Europa au organizat astfel de Centre, in 2005 numarul tarilor organizatoare a crescut pana la 22.
In anul 2006, Centrele au fost organizate in peste 26 de tari din intreaga lume, pentru ca in 2007 sa fie acoperite 38 de tari de pe patru continente, ajugandu-se la un numar de 80.000 de consultatii realizate anual.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.