Astazi negocieri pentru aeroport

Astazi negocieri pentru aeroport

0 163

Aeroportul international de la Brasov reintra in actualitate. Pentru miercuri (23 iulie n.r.) este anuntata prima vizita a investitorului canadian de dupa alegerile locale din iunie. Noua structura de conducere a judetului nostru a cunoscut multe modificari, semnificative din punct de vedere politic, mentinand totusi la conducere, in functia de presedinte, pe Aristotel Cancescu, un sprijinitor al realizarii aeroportului. O alta constanta favorabila realizarii aeroportului este data de acceptarea de catre Iancu Vespasian Augustin, care nu mai este consilier judetean, preluarea coordonarii din partea Judetului Brasov a tuturor actiunilor necesare realizarii proiectului. Din cate suntem informati, aspect confirmat si de catre Vespasian, vizita de miercuri are ca proncipal scop discutii pe marginea finantarii investitiei si o analiza a situatiei la zi stafiului in care se afla proiectul.
Pana acum, Consiliul Judetean s-a ocupat de pregatirea si eliberarea amplasamentului, aspecte care, conform prevederilor contractuale, ii cad in sarcina.
Din cate se pare au fost finalizate negocierile legate de schimbul de teren cu prorpietariul stanei, obiectiv aflat chiar pe viitoarea pista. De asemenea in urma discutiilor cu specialistii de la Compania de apa Brasov, s-au gasit solutii care in final sa duca la demolarea rezervorului de apa si la inchiderea puturilor de adancime din perimetrul in care se va construi in afara amplasamentului. Acest rezervor alimenteaza comuna Halchiu, care, ulterior va primi apa din sistemul de alimentare a localitatii Bod. S-au facut si primii pasi pentru realizarea drumurilor de acces, investitie care, de asemenea, cade in sarcina Consiliului Judetean. Lucrarile pe care le va realiza forul de conducere al judetului vor dura cca. 10 luni.
In paralel cu lucrarile facute de Consiliul Judetean, firma canadiana se pare ca a inceput inca din aprilie proiectarea urmand ca in aceste zile sa finalizeze negocierile cu firma romaneasca selectata sa adapteze proiectul la standardele romanesti si europene. Asa cum spuneam, alaturi de reprezentantii Intelcan, vor veni si cei ai firmei elvetiene EQT, interesati sa investeasca in realizarea aeroportului.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.