Turcii sunt angajati in locul romanilor la Autostrada Transilvania

Turcii sunt angajati in locul romanilor la Autostrada Transilvania

0 144

Controversata companie Bechtel insarcinata cu realizarea lucrarilor de constructie ale vestitei Autostrazi Transilvania se afla din nou in mijlocul unui scandal.
O parte dintre angajatii romani care lucreaza pe santierul Autostrada Transilvania sustin ca angajatorul, compania americana Bechtel, vrea sa renunte la muncitorii autohtoni si sa aduca in locul lor turci. In urma evaluarilor profesionale, angajatii romani sustin ca sunt platiti cu 75% din salarii si sunt presati sa plece “de bunavoie”.
Conform informatiilor obtinute de bihoreanul.ro, de la Autostrada Transilvania au fost dati afara, doar in ultima luna, peste 200 de muncitori romani.
Evaluarile profesionale ale angajatilor romani nu au fost deloc apreciative la adresa acestora, motiv pentru care compania a decis sa-i transforme in someri.
Se pare ca turcii adusi in tara primesc salarii mult mai mare pentru calificari inferioare, chiar daca acestia nici macar nu au permise de munca eliberate de autoritatile romane.
”Un necalificat turc ia 850 de euro pe luna, iar unul cu functie trece de 2.000 de euro, de trei pana la sase ori mai mult ca un roman. Banii ii primesc pe card, iar aici iau un fel de diurna de 400 de euro. Tehnicienii de la firma franceza Scetaroute, angajata de Guvern sa verifice calitatea lucrarilor, constata numeroase defecte la lucrarile facute de ei”, a declarat pentru bihoreanul.ro angajatul G.H. de pe santierul Bechtel din judetul Bihor.
I.C. este un maistru de drumuri si poduri cu o experienta de 40 de ani in acest domeniu si a primit un calificativ de 2. “Vin altii care ii promoveaza peste mine si au note de 7,8, iar eu care am o experienta de 40 de ani primesc doar 2 fara sa stiu care este motivul acestei note. Toata lumea e nemultumita de salariile oferite de Bechtel, insa nu pot sa zic exact care este salariul meu”, a marturisit I.C.
Reprezentantii Bechtel sustin ca nu exista niciun conflict cu angajatii de pe santierul Autostrada Transilvania. “ Nu este nici un conflict cu angajatii Bechtel, iar calificativele le sunt prezentate si explicate fiecarui in parte. Daca oamenii sunt notati cu un calificativ mic si sunt dati afara inseamna ca motivul principal este ca acestia nu dau randament” a declarat Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al Bechtel.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.