758 de fermieri brasoveni mincinosi raman fara subventii

758 de fermieri brasoveni mincinosi raman fara subventii

0 156

Minciuna are picioare scurte. Si subventii limitate, am putea adauga, avand in vedere contextul, anume fraudarea Agentiei de de Plati si Interventie in Agricultura de catre fermieri. Este vorba de supradeclararea terenurilor agricole, in vederea obtinerii unei sume mai mari din subventia la hectar.
Si in judetul Brasov fenomenul a fost larg raspnadit, un numar de 758 de fermieri declarand suprafete mult mai mari decat cele detinute (cele 758 de cazuri vizeaza persoane care au declarat cu peste 50% mai mult teren decat au in realitate). Acestia au fost verificati si prinsi cu minciuna, motiv pentru care nu vor mai beneficia de subventiile in cauza timp de trei ani, dupa cum precizeaza directorul APIA Brasov, Dorin Uscoiu, citat de Amos News. Acesta a precizat ca institutia a primit cereri pentru acordarea de subventii pentru 167.000 de hectare, dar eligibile sunt cel mult 150.000 de hectare. „Au fost declarate chiar si golurile alpine, ceea ce ne-a ingreunat foarte mult munca de cercetare pe teren”, a mai declarat Uscoiu.
De asemenea, directorul APIA Brasov a mai aratat ca in 2008, Agentia a platit 23,309 milioane de euro. Pentru un hectar de grau, de exemplu, subventia poate ajunge, in anumite zone din judetul Brasov, pana la 274 de euro: „57 de euro primesc subventie pe suprafata, 45 de euro subventie pentru cultura, 40 de euro pentru zona defavorizata, pentru ca 33 din cele 58 de unitati administrative ale Brasovului sunt situate intr-o zona defavorizata, 500 de lei (130 de euro) s-au primit in toamna pentru infiintarea culturii. Rezulta ca subventiile pentru un hectar de grau ajung pana la 274 de euro”, a spus Uscoiu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.