La corn, lapte si stick se adauga calculatorul

La corn, lapte si stick se adauga calculatorul

0 148

Guvernul a decis marti, printr-o Ordonanta de Urgenta, sa aloce fonduri pentru achizitionarea de desktop-uri pentru toti elevii claselor a IX-a si a X-a. Potrivit premierului, de prevedrile acestui program vor beneficia cei 435 de mii de elevi, din clasele a IX-a si a X-a, care vor primi in toamna cate un laptop.
„Ceea ce urmarim este ca elevii sa aiba calculatoarele pe banca in aceasta toamna.(…) Cred ca este esential pentru ca tinerii sa fie pregatiti pentru a face fata, as spune, cerintelor actualei societati informationale, mi se pare vital sa le largim universul de cunoastere”, a declarat primul-ministru care a adaugat ca programul se va desfasura si anul viitor. Calculatoarele pentru elevi vor fi dotate cu un software pentru operare, precum si cu unul educational pentru principalele materii din programa scolara.
Totodata, primul-ministru a mai anuntat ca Programul „Cornul si Laptele” va fi extins la clasele V-VIII, in prezent de acest program beneficiau doar elevii din ciclul primar, clasele I-IV.”Am vazut cat de mult este apreciat acest program si am considerat ca trebuie extins pentru toti elevii de scoala primara si gimnaziala”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.