Cutremur in PNL: s-au dizolvat conducerile filialelor cu rezultate slabe

Cutremur in PNL: s-au dizolvat conducerile filialelor cu rezultate slabe

0 137

Dupa ce, intr-o prima faza, la solicitarea lui Tariceanu ca toti liderii de filiale cu rezultate slabe la alegeri sa se retraga din functii, Ludovic Orban a declarat ca nu cunoaste instiTutia demisiei, acum el insusi a anuntat decizia Biroul Politic al PNL de dizolvare a conducerilor conducerilor filialelor cu rezultate sub media pe tara la alegeri. Printre acestea sunt si filialele sectoarelor 2, 3, 4 si 5 din capitala. Conform propunerii facute de presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, toate functiile de conducere de la nivelul acestor filiale se vacanteaza, urmand sa se decida o formula de coordonare a organizatiei, in care se va implica liderul liberal Calin Popescu Tariceanu.
In ce-l priveste pe Orban, acesta declarase ca mai are o speranta in interiorul sau ca in Delegatia Permanenta nu se va ajunge la demiterea sa de la sefia PNL Bucuresti, mentionand ca daca se va ajunge acolo o sa accepte judecata colegilor sai de partid.
„Mai am asa o speranta, in interiorul meu, ca nu se va ajunge la acest punct, dar, daca se va ajunge la acest punct, este dreptul fiecaruia dintre colegii mei sa aiba un punct de vedere”, a spus Orban Ludovic Orban.
Un alt lider de marca al PNL, Crin Antonescu, declarase ca, daca se va supune la vot in Delegatia Permanenta demiterea lui Ludovic Orban, va vota categoric impotriva. Totusi, Delegatia Permanenta a Partidului a fost de acord cu dizolvarea conducerilor organizatiilor, conducerea interimara urmand a fi asigurata de Calin Popescu-Tariceanu.
Desigur ca povestea nu se va sfarsi aici, in ciuda declaratiilor linistitoare ale liderilor liberali. Crin Antonescu a declarat de pilda ca Delegatia Permanenta a liberalilor a fost una a “consensului”. “Contrar premiselor mediatice, a fost o delegatie nu doar linistita, ci una a consensului. Consens in legatura cu evaluarea pe drept cuvant ca un succes a acestor alegeri, consens in legatura cu evaluarea cauzelor tipice care au facut posibil succesul, acolo unde el a fost, consens in legatura cu necesitatea ca perioada ce separa aceste alegeri locale de cele parlamentare sa fie una pe care va trebui sa o strabatem cu eforturi intense, ca nu vine deloc de la sine o conservare a rezultatului de la locale, ca e la toamna un joc deschis oricarui rezultat si ca PNL trebuie sa faca toate eforturile de care este capabil cu toti oamenii pe care-i are pentru a obtine un scor egal sau mai mare decat cel de la aceste alegeri locale”, a spus Antonescu
Cu toate declaratiile de unitate, este posibil ca, in cele din urma, povestea sa se termine cu o ruptura care va arunca PNL dincolo de gardul partidelor care mai conteaza in Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.