Teatru la „Reduta”

Teatru la „Reduta”

0 157

Sfarsitul de saptamana aduce pe scena Centrului Cultural Reduta din Brasov o comedie tragica, productie a Trupei de Teatru „GMG Esperom”. Este vorba de comedia „Patima Rosie” de Mihail Sorbul, spectacol organizat de Centrul Cultural Reduta, Trupa de Teatru „GMG Esperom” si Consiliul Judetean Brasov, care va avea loc joi, 19 iunie, incepand cu orele 18.30. Regia spectacolului este semnata de George Mihaila Gridanusu, iar din distributie fac parte: Silviu Dudescu, Mihai Carare, Mihaela Andries, Carmen Buta, Lucian Belghiru.

Mihail Sorbul, un dramaturg de valoare al literaturii romane
In primavara anului 1916, in ziua de 3 martie, a fost reprezentata pe scena Teatrului National din Bucuresti piesa „Patima rosie” de Mihail Sorbul (1885-1967). Spectacolul a avut un mare rasunet atat in randul publicului, neobisnuit cu teme indraznete, cat si in presa vremii. Critica teatrala a reactionat in favoarea piesei, consacrandu-1 defmitiv pe Mihail Sorbul intre dramaturgii de valoare ai literaturii romane.
Piesa ilustreaza o imagine a societatii bucurestene de la inceputul secolului al XX-lea, in care oamenii au un mod de viata dubios si contradictoriu, un comportament indecent, traiesc in conditii de imoralitate, fara idealuri, degradarea umana mergand pana la abjectie (ticaiosie – n.n.) si crima. Tragedia are accente naturaliste, deoarece personajele mostenesc genele predecesorilor, cauzele comportamentului trivial si ipocrit avand radacini genetice adanci.

L.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.