Apa imbuteliata – contaminata?

Apa imbuteliata – contaminata?

0 131

Presedintele organizatiei neguvernamentale Eco-Civica, Niculae Radulescu – Dobrogea, afirma ca Ministerul Mediului detine informatii potrivit carora in Romania s-ar comercializa apa potabila imbuteliata, contaminata, dar tine aceste date secrete.
”Exista apa potabila imbuteliata, comercializata in Romania, care este contaminata chiar si in proportie de 25 la suta. Companiile din acest domeniu mizeaza pe faptul ca nimeni nu intelege eticheta apei imbuteliate, iar specialistii sunt putini. Cel mai grav este ca Ministerul Mediului detine aceste informatii, insa le tine la secret”, a spus Radulescu-Dobrogea, intr-un seminar pe probleme de mediu, desfasurat, saptamana trecuta, la Bucuresti.
Potrivit acestuia, apa de la robinet furnizata in Bucuresti este purificata cu ajutorul unei tehnologii invechite, depasite, care nu poate filtra anumite substante cancerigene.
”Unele conducte din Capitala sunt vechi chiar si de 60 – 90 de ani, iar bucurestenii consuma foarte multa apa de la robinet, adica intre 200 si 700 litri pe locuitor anual, in timp ce normele europene au stabilit un consum de 120 litri de apa”, a explicat reprezentantul organizatiei neguvernamentale.
Conform acestuia, Bucurestiul este cel mai mare poluator al bazinului Dunarii si al Marii Negre.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.