Agentie de credite pentru studenti

Agentie de credite pentru studenti

0 139

Secretarul de stat pentru invatamant superior din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), Remus Pricopie, a declarat, la inceputul acestei saptamani, pentru agentia de presa ROMPRES, ca pana la 1 octombrie 2008, MECT va infiinta o Agentie de credite pentru studenti.
Primele credite pentru studenti vor fi acordate incepand cu 1 octombrie 2009. Aceste credite pot acoperi cheltuielile de cazare, masa, taxa de scolarizare, transport, fiecare student putand accesa, in functie de nevoi, una sau mai multe linii de credit. Reprezentantii MEC au anuntat ca studentii vor trebui sa probeze ca au nevoie de acele credite.

Manageri educationali
Un alt proiect initiat de Ministerul Educatiei este formarea managerilor educationali. “Nu avem structura de formare a managerilor in invatamant. In urmatorii trei ani toti profesorii, decanii, prodecanii vor fi trecuti printr-un training iar la sfarsitul acestor trei ani, sapte sau opt universitati vor avea mastere in management educational”, a explicat secretarul de stat.
Un manager educational trebuie sa se descurce cu procedurile financiare greoaie de acreditare, sa stie cum sa-si promoveze un proiect si ce tip de proiecte sa-si construiasca.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.