Balamuc la Romlag

Balamuc la Romlag

0 141

Ieri s-au aprins din nou spiritele la Romlag Brasov – fabrica de cuzineti desprinsa din (fostul?inca existentul?) Rulmentul Brasov.
Protestul angajatilor a inceput inca din 14 mai, cand nemultumitii au inceput sa nu mai dea voie conducerii societatii sa intre in birouri, acuzand-o de prost management, astfel ajungendu-se la datorii de zeci de miliarde lei vechi, plus neplata salariilor si alte necazuri.
Oamenii afirma ca nu protesteaza in calitate de sindicalisti sau la indemnul liderilor sindicali, ci in calitate de actionari a ¾ din actiuni, infirmand astfel spusele managerilor cum ca ar fi vorba de un protest ilegal.
Protestatarii, blocand intrarea in fabrica, au aratat ca, pe moment, nu se produce nimic, iar birourile sunt sigilte. Ei cer schimbarea conducerii si expertizarea situatiei contabile, banuind mismasuri ilegale.
Ieri situatia s-a acutizat prin sosirea conducerii societatii insotita de un executor judecatoresc si cativa jandarmi, care insa nu au avut de ce interveni in forta, probabil avand consemn in acest sens datorita faptului ca dreptatea se afla de partea protestatarilor. Au fost doar legitimati oamenii si s-au prevenit incidente mai grave cand managerii au incercat sa patrunda prin forta in intreprindere. Cu aceasta ocazie catorva femei li s-a facut rau, fiind chemata ambulanta. Viata femeilor se afla inafara oricarui pericol.
Oare de ce s-a ajuns la aceasta situatie?
Se stie ca uzina Rulmentul a fost pusa pe butuci, cu toate ca aveau de lucru si pentru export, insa nemailasandu-li-se posibilitatea de aprovizionare cu materie prima, cu rea intentie si din interese imobiliare, la fel cum s-a procedat si cu Tractorul. Fabrica de cuzineti si accesorii auto s-a desprins din Rulmentul si, pesemne, nu se lasa, prin productie, pusa la pamant, asta in ciuda unor interese ale unui grup de afaceristi imobiliari. Ca urmare managementul a fost gadilat unde trebuie – in sens negativ – si s-a ajuns la situatia de fata.
Protestul va continua si in zilele urmatoare, pana la satisfacerea doleantelor, protestatarii urmand sa lase, dupa ora 15, doar un grup care sa pazeasca actualul “statum quo”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.