Medicamente in loc de chimioterapie pentru tratarea cancerului

Medicamente in loc de chimioterapie pentru tratarea cancerului

0 151

Potrivit unui studiu prezentat la a 44-a intalnire anuala a Societatii Americane de Oncologie Clinica (ASCO), bolnavii de cancer ar putea scapa de chimioterapie, cercetatorii americani testand de mai multi ani inlocuirea acestui tratament cu medicamente care ”infometeaza tumora canceroasa”.
Potrivit specialistilor, in urmatorul deceniu, s-ar putea ca bolnavii de cancer sa nu mai fie nevoiti sa faca chimioterapie, ci un tratament cu pastile. Inovatia din domeniu va duce la tratamente cu medicamente „tintite”. Pe piata exista deja un astfel de medicament care functioneaza pe principiul „infometarii” tumorii canceroase.
„Practic, medicamentul Sutent (sunitinib) inhiba formarea de noi vascularizatii, impiedicand tumoarea sa creasca, sa se inmulteasca si sa metastazeze”, a declarat la reuniune, profesorul John Wagstaff, de la Institutul de Cancer South Wales, Swansea.
Un studiu realizat pe aceasta tema a aratat ca supravietuirea pacientilor care au fost tratati cu Sutent este mai mare in cazul celor care sufera de cancer renal metastazic. Profesorul Wagstaff a declarat ca „aceste rezultate demonstreaza ca sunitinib produce un efect remarcabil in supravietuirea pacientilor cu acest tip de cancer greu de tratat, confirmand si alegerea acestui medicament ca o optiune de prima linie in terapie.”

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.