Europenele la Brasov

Europenele la Brasov

0 138

Se stie ca astazi incepe Campionatul European de Fotbal, editia 2008, care se va desfasura in Elvetia si Austria, amandoua la un loc cam cat tara noastra si strecurate printre piscurile Alpilor. Dar se joaca acolo pentru ca acele mici tari sunt civilizat conduse de oameni civilizati, fara tendintele celor care ne conduc noua tara.
Si pentru ca, pe viu, inca nu putem vedea intrecerile unei asemenea competitii, stam si noi si ne pregatim sa urmarim intrecerea la televizor, mai ales ca si echipa noastra nationala s-a calificat pentru ele.
Iar asemenea jocuri se gusta cel mai bine in cadrul unui grup de oameni, numiti fani.
In cadrul grupului de fani gusti altfel berea emotiilor, a bucuriei victoriei sau tristetea infrangerii, comentezi altfel fazele si rezultatele, iar verdictele suna mai cu mot.
Astfel, cluburile si barurile de soi brasovene, in care poti urmari si programe TV, au facut pregatiri suplimentare si speciale in vederea acestui eveniment, caci fotbalul este un eveniment cu implicatii sociale mari – este cunoscut pentru initiati razboiul dintre Guatemala si Honduras, de la sfarsitul anilor ’60, declansat in urma meciurilor dintre reprezentativele celor doua echipe prilejuite de calificarile pentru mondiale.
Patronii unor astfel de localuri si-au procurat televizoare cu plasma uriase, au decorat peretii cu posterele jucatorilor preferati, cu esrfe si steaguri, mingi si echipament sportiv, pregatind totodata surprize pentru clienti, cum ar fi cocteilul in cele trei culori ale drapelului nostru national.
Aprovizionarea cu bauturi s-a facut din timp, mai ales cu bere, in acest sens fiind purtate discutii cu producatorii, pentru a se oferi, in anumite imprejurari, baxuri cu bere drept premii-surpriza.
Mai trebuie spus ca locurile in aceste localuri au fost rezervate inca de acum o saptamana, mai ales la jocurile nationalei noastre, doritorii de moment fiind respinsi.
Se pare ca va urma un iunie fierbinte pentru microbisti si nu numai, si nu putem spune decat “Hai ai nostri !” si bafta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.