Votul de la urna nu se mai intoarce

Votul de la urna nu se mai intoarce

0 143

Partidele politice din Romania au in meniu in aceste zile rezultatele inregistrate de candidatii pe care i-au impins in fata. Unii molfaie cu greu si inghit cu noduri dumicatii infrangerii. Altii se delecteaza cu serbetul victoriei, plescaind din limba. Sunt si meseni care sufla si-n iaurt, dupa ce s-au fript si in alte ocazii la negocierile post-electorale cu omologii de la alte partide.
Nu digestia este, insa, principala grija a consumatorului de alegeri. Un alt gand ii framanta pe multi dintre cei care s-au dus la vot de Ziua Copilului. Cei carora nu le sunt pe plac rezultatele iesite din urne sunt munciti de negre remuscari. Ca atunci cand ceva a iesit rau si tu ai fi putut impiedica lucrul asta dar, din tot soiul de motive, n-ai facut-o. Cei care cred ca sentimentul nu poate fi atat de negru pe cat il descriu eu aici se inseala. Daca ar fi fost mai atenti la prestatia electorala de la varful politicii romanesti ar fi gasit acolo avanpremiera doliului national. Sugerat cum nu se poate mai bine de zicerea ca mortul de la groapa nu se mai intoarce.
Incidentul s-a petrecut la Bucuresti, la sectia de votare la care este arondat premierul Tariceanu. Seful Guvernului a reusit sa impuste doua infractiuni electorale dintr-un singur…vot. A votat cu cartea de alegator, desi reglementarile stabilesc clar ca alegatorii trebuie sa prezinte musai buletinul. Apoi, a aratat camerei de filmat buletinul de vot. Presedinta comisiei de la sectia cu pricina s-a rusinat sa-i spuna premierului ca a incalcat legea electorala. Femeii nu i se poate, insa, reprosa mare lucru. N-a fost in stare el, ditamai ministrul de Interne, s-o refuze pe duduia Tariceanu cand a doua doamna a tarii i-a chemat pe politisti acasa, pentru a-i face poze de buletin. N-ar fi de mirare sa aflam ca si sotul Tariceanu si-a comandat buletinul – de vot, ce-i drept – tot la domiciliu.
E cam tarziu insa, pentru regrete electorale, indiferent cine sufera de ele. A spus-o cel mai bine presedinta BEM Bucuresti, cand a comentat pentru presa tarasenia. Votul premierului era deja in urna si nu se mai putea face nimic pentru a sanctiona dezinvoltura ilegala marca Tariceanu.
Cu alte cuvinte – ceva mai funebre – votul de la urna nu se mai intoarce.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.