Mania naturii

Mania naturii

0 137

Cam asa pot fi numite intamplarile din ultima vreme cu fenomene meteorologice deosebite, petrecute in intreaga lume.
Asa, de pilda, vestul “batranei” Europe – sa fiu sincer, n-am inteles niciodata de ce i se spune asa, pentru ca acesasta bucata de uscat s-a ivit odata cu celelalte pe glob – a fost bantuit de ploi masive, urmate de inundatii si alunecari de terenuri, cum s-a intamplat in Savoia italiana, zona Torino. Nici Franta nu a fost ferita de ploi torentiale, astfel incat au fost inchise temporar tunelurile alpine dintre cele doua tari. Liege, in Belgia, a suportat navala apei, la fel ca si Summerset-ul britanic, acoperit de ape in urma ploilor torentiale.
Nici America Centrala nu a fost ferita de asemenea evenimente, Nicaragua, Honduras si Costa Rica suferind sub loviturile furtunilor de vara cu denumirile specifice, care ataca acuma El Salvadorul.
Este nevoie sa mai amintesc de marele cutremur din China, urmat de nenumarate replici de mare intensitate si cu 80.000 de victime?
Sa mai amintesc de tornadele care au bantuit Statele Unite ale Americii, prin sudul lor, cu distrugeri materiale insemnate si instaurari de stari de urgenta?
Se pare ca Natura, Spiritul globului pamantesc, a inceput sa se supere de mizeriile umane care i-au murdarit fiinta si acuma vrea sa se scuture, ca un caine de purici, de aceasta speta. Aceasta dupa ce padurile au fost rarite masiv, apele murdarite din plin si aerul imbacsit cu noxe
Este ciudat ca marile evenimente negative au avut loc in zonele unde poluarea este ce mai intensa: SUA, China si Europa occidentala. Insa se pare ca urmeaza si celelalte zone.
Iar Omul nu se invata si nu se invata minte, cu toate aceste semnale de alarma si cu toate avertizarile oamenilor de stiinta cu scaun la cap.
Degeaba se strofocesc unii si altii sa imprime ideea interventiei uneia sau alteia dintre marile puteri mondiale, prin mijloace tinute secret, asupra celorlalte puteri mondiale, Caci, chiar daca ar fi asa, efectul de bumerang este vizibil si unui amator.
Insa, chiar si intr-un asemenea caz, ar fi bine sa ne gandim la mania naturii, cu care si in mijlocul careia traim, si care ne poate accepta sau nu obrazniciile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.