Ford Fiesta din Mexic

Ford Fiesta din Mexic

0 149

Fabrica Ford se raspandeste peste tot in lume. Automobilele produse sub marca Americana sunt acum fabricate in diferite fabrici stabilite pe intreg mapamondul. Astfel, firma Ford anunta lansarea unui nou model Fiesta care va fi produs in Mexic.
Pentru ca afacerile cer adaptare la conditiile economice actuale, staff-ul companiei s-a gandit ca cea ma rentabila solutie pentru producerea masinilor Ford este Mexicul, unde costul fortei de munca este mult mai redus decat in alte tari europene sau in statele americane.
Ford Motor impreuna cu furnizorii sai va investi aproximativ trei miliarde de euro in noua locatie, dupa cum informeaza Mediafax.
„Ford investeste 2,4 miliarde de dolari, iar 600 de milioane de dolari vor proveni de la furnizori”, a spus Mulally intr-o conferinta de presa unde a fost prezentat noul automobil.
Aceasta masura oarecum radicala si neasteptata se datoreaza in primul rand declinului pietei auto americane care trebuie sa faca fata problemelor legate de costuri care scad rentabilitatea producerii masinilor, astfel incat mana de lucru ieftina este intotdeauna apreciata de marile companii aflatein situatii dificile.
Din pacate, sindicatele din SUA vor resimti profund aceasta lovitura sub centura, care, pe de alta parte, va aduce un mare avantaj economiei mexicane.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.