Geoana latra, caravana electorala trece

Geoana latra, caravana electorala trece

0 145

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a infiintat aseara la pupitrul oficial pe care scrie Administratia Prezidentiala si a vorbit natiei intr-un discurs televizat. Seful statului, pe jumatate mucalit, pe cealalta serios, i-a indemnat pe cetateni sa mearga la vot, sa-si exercite un drept constitutional, marker al democratiei, etc. Un mesaj cat se poate de banal si in acord cu litera regulamentelor, asa cum Traian Basescu nu prea obisnuieste sa faca in speach-urile sale condimentate cu ironii si badaranii constitutionale.
Nu tu masuratori ofensatoare pe cranii de avocati, nici macar o aluzie muscatoare la adresa adversarilor. In vreme ce presedintele, mare jucator in campanie si parior deschis pe PDL, s-a abtinut de la obisnuitele-i ricanari pe seama unuia sau altuia dintre contracandidatii preferatilor sai, cativa politicieni au gasit cu cale sa-l besteleasca.
Printre ei, dar deloc surprinzator, guralivul plicticos Mircea Geoana. Lasand impresia ca recita un text de campanie invatat pe de rost, Prostanacul lui Ion Iliescu s-a trezit acuzandu-l pe Base ca iar se amesteca in intrecerea politica. L-a eclipsat si pe buldogul de Vasile Blaga in furia lui canina de a se repezi iar la pantalonii prezidentiali, muscand furios din manseta. Cand aude vocea prezidentiala, baiatul asta reactioneaza mai rapid decat un tonomat cu fisa. Eventual de euro, devansandu-i astfel pe ziaristii pe care acelasi Basescu ii acuza ca sunt corupti in limbaj de jocuri mecanice.
De pe la conservatori, un nimeni a remarcat cu imbecilitate deplina ca, poftind lumea la vot, Basescu si-a activat pedelistii fideli. Abia lui Crin Antonescu, liberal spalatel si adversar redutabil, i s-a parut ca interventia presedintelui tine de normalitate.
Geoana a ratat si ultima ocazie din campanie cand putea sa-si cenzureze panseurile ofilite. Dac? avea si ele ideile lui proprii n-ar fi fost nevoit sa le meliteze pe ale altora. Si s-ar fi putut dezvata sa nu se mai napusteasca oral de fiecare data cand dusmanul deschide gura. Ca poate nu vrea sa spuna nimic. Poate doar casca.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.