Centru pentru persoane fara adapost, la Tarlungeni

Centru pentru persoane fara adapost, la Tarlungeni

0 235

Consiliul Judetean Brasov, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov (DGASPC) si Primaria Tarlungeni au inaugurat zilele trecute, in localitatea Tarlungeni, un centru social de urgenta pentru persoanelor fara adapost. Centrul, denumit „Stejarul”, are o capacitate de 30 de locuri si ofera servicii si confort persoanelor fara adapost. Centrul „Stejarul” ofera gazduire, ingrijire medicala si consiliere pentu mentinerea autonomiei personale. Scopul este imbunatatirea calitatii vietii persoanelor defavorizate.
Centrul a fost construit prin accesarea de fonduri PHARE, la care s-a adaugat contributia Consiliului Judetean Brasov si a administratiei Tarlungeni.
La lansarea oficiala, care a avut loc la inceputul acestei saptamani, a participat primarul comunei Tarlungeni, Kiss Josef, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, precum si deputatul Attila Kovacs. Cu ocazia inaugurarii, primarul comunei Tarlungeni a plantat, in mod simbolic, un stejar in curtea centrului.
De remarcat este faptul ca in cladirea in care acum functioneaza centrul persoanelor fara adapost a fost, pana nu demult, sediul Primariei Tarlungeni.
Acest centru de servicii sociale este al patrulea in Tarlungeni, comuna fiind gazda altor trei, printre care centrele pentru copiii cu nevoi speciale, „Lizuca” si „Patrocle”.

L.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.