Chioscurile de pe langa scoli

Chioscurile de pe langa scoli

0 139

Basescu a promulgat acum doua zile o lege care reglementeaza activitatea chioscurilor aflate pe langa scoli sau chiar in incinta acestora.
Legea a aparut ca urmare a constatarii ca peste 40% dintre copiiide varsta prescolara si scolara din Romania sufera de obezitate, cu tot tacamul ruginit si murdar rezultat din aceasta.
Aceasta nou-nascuta lege prevede, printre alte maruntisuri, interzicerea vanzarii, in cadrul chioscurilor mentionate mai sus, a produselor tip fast-food, pline de grasimi, carnuri de calitate dubioasa si tot felul de E-uri.
Deasemenea vor fi scoase de la vanzare pungile si pungutele cu tot felil de chipsuri si alte asemenea.
Aceasta lege vrea sa combata o alimentatie nesanatoasa, in timp, a tinerei generatii, care, din diferite motive, nu mai practica miscarea si sportul necesare arderii surplusului de calorii, nemaipunand la socoteala nocivitatea diferitelor adaosuri pentru culoare, pastrare, gust si altele.
Toate bune si frumoase in intentie, dar ce te faci cu mamele (in general) care, din comoditate mai ales, prefera sa scoata cativa lei din poseta pentru hrana copilului in timpul procesului de invatamant, in loc sa ii puna in ghiozdan ceva tartine cu ce are prin casa, cum se proceda pana nu de mult.
In plus este vorba si de educatia de acasa, caci copilul, daca nu este lamurit pe intelesul sau asupra problemei, se poate lua usor dupa colegi, aruncand ce are de acasa si cumparandu-si hrana nesanatoasa.
Iar pe deasupra legea interzice vanzarea acestor produse in preajma si in incinta scolilor. Dar ce te faci cu celelalte chioscuri, din drumul de acasa spre scoala?
Riscand sa plictisesc prin repetare, subliniez importanta educatiei, prin lamurire pe intelesul varstei, educatie ce trebuie facuta in primul rand de parinti, apoi chiar la scoala, in timpul orelor de dirigentie si a celor cu profil apropiat de existenta fizica a omului.
Caci omul este supus ispitelor facile, mai ales la varste mai fragede, cand impunerea brutala, prin vorba sau fapta, desteapta in multe cazuri spiritul de fronda specific tineretii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.