O saptamana fara tutun

O saptamana fara tutun

0 161

Luni, 26 mai 2008, a inceput campania nationala antitutun „Tinerete fara fumuri”. Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Brasov organizeaza activitati in vederea marcarii zilei de 31 mai 2008, zi proclamata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii drept „Ziua Mondiala Fara Tutun”. Campania se adreseaza tinerilor si isi propune prevenirea consumului de tutun sau macar intarzierea varstei de debut.
In cadrul campaniei s-au implicat mai multe institutii, printre care Penitenciarul de Maxima Siguranta Codlea, Asociatia Studenteasca AMICUS, Asociatia Mitropolitan Cosmopolitan, Asociatia Pentru Siguranta Urbana si Mediere – ASUM, Crucea Rosie Romana si Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Brasov. In aceasta saptamana antitutun vor fi informati toti cetatenii asupra riscurilor reale ale fumatului.

„E timpul sa actionezi”
In decursul acestei saptamani reprezentantii Antidrog vor distribui materiale informative prin barurile si localurile din Brasov, Poiana Brasov si Predeal.
Miercuri, 28 mai, in cadrul proiectului „E timpul sa actionezi”, va avea loc un concurs de sah si unul de handbal, in colaborare cu Scoala Generala Nr. 9, iar joi, sase copii care desfasoara activitati in cadrul Palatului Copiilor vor merge in judetul Covasna pentru a participa in cadrul Proiectului Regional „31 mai – Ziua Mondiala Fara Tutun”.
Vineri, reprezentantii Autoritatatii de Sanatate Publica Brasov vor masura cantitatea de monoxid de carbon in aerul expirat. Cei interesati pot fi testati cu aparate speciale, cu care medicii specialisti se vor deplasa in Parcul Central din Brasov. Ceea ce a devenit deja o traditie in cadrul campaniei antitutun se va desfasura in orasul nostru, vineri, 30 mai. Mai precis, voluntarii din echipele mobile aflate in strada vor opri cetatenii care fumeaza si le vor oferi un mar in schimbul tigarii.

Pe 31 mai, Romania renunta la fumat
Manifestarile dedicate Zilei Mondiale fara tutun vor continua sambata, 31 mai, cand vor fi lansate 500 de baloane albe inscriptionate cu sloganul „Pe 31 mai, Romania renunta la fumat”.
De Ziua Antitutun, in centrul orasului, langa Standul Antitutun se vor aranja mai multe perechi de pantofi – atatea perechi de pantofi cate persoane fumatoare au murit din cauza consumului de tutun.

L.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.