Albright in vizita la Palatul Victoria

Albright in vizita la Palatul Victoria

0 142

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, joi, la finalul discutiilor pe care le-a avut cu Madeleine Albright, fost secretar de stat al SUA, ca, din aceasta toamna, in Romania ar putea fi demarat un program national de vaccinare impotriva cancerului de col uterin.

”Am evaluat posibilitatile ca in Romania sa lansam un program de prevenire a cancerului de col uterin printr-un program de vaccinare. In Romania, este o mare incidenta a acestui tip de cancer in randul femeilor”, a spus primul-ministru, care a adaugat ca la discutia cu Madeleine Albright au participat si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii.

Fostul secretar de stat al SUA Madeleine Albright a subliniat importanta demararii unui asemenea program si a tinut sa multumeasca pentru faptul ca autoritatile de la Bucuresti si-au manifestat interesul fata de o astfel de initiativa.

”Am venit in Romania cu un scop clar si anume sa discut despre teme legate de sanatate. (…) As spune ca aceste aspecte legate de sanatate sunt cruciale. Si, avand in vedere ca stiinta a avansat, am venit de aceasta data cu un vaccin care sa previna cancerul de col uterin, sa realizeze o imunizare si ne-am concentrat pe importanta prevenirii. Noi sustinem un program care ar implica vaccinarea tinerelor din Romania pentru a se realiza prevenirea. Probabil ca acest program va incepe chiar din aceasta toamna, cand fetele din Romania vor veni la scoala”, a spus Madeleine Albright.

Fostul secretar de stat al SUA este implicat in campania de prevenire a cancerului de col uterin din Romania, deoarece tara noastra este pe primul loc in Europa de Est ca si cauza de mortalitate a acestei forme de cancer.

Calin Popescu-Tariceanu si Madeleine Albright au mai discutat despre rolul de stabilitate pe care il joaca tara noastra in regiune, precum si despre relatiile bilaterale romano-americane.

”Ma consider un adevarat prieten al Romaniei si ma bucur foarte mult ca idealurile dumneavoastra s-au realizat, ati devenit membri ai UE si ai NATO. (…) In general, vreau sa-i multumesc premierului pentru relatia extraordinara pe care a construit-o intre SUA si Romania. Acum nu sunt un reprezentant al Guvernului american, dar pot sa spun ca in ceea ce priveste cooperarea dumneavoastra in problemele legate de Afganistan si Kosovo jucati un rol foarte important”, a spus Madeleine Albright.

Primul-ministru a apreciat rolul important pe care l-a jucat fostul secretar de stat american in dezvoltarea Parteneriatului strategic intre SUA si Romania si in consolidarea relatiilor bilaterale.

”Am discutat si despre rolul pe care ar putea sa-l joace Institutul National Democratic care tine de Partidul Democrat (din SUA – n.r.) in consolidarea democratiei si in educarea politica a tinerelor generatii si a elitelor politice din Romania”, a adaugat premierul Tariceanu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.