Barilul de petrol a trecut de 130 de dolari

Barilul de petrol a trecut de 130 de dolari

0 137

Barilul de petrol a inregistrat miercuri un nou pret record, depasind 130 de dolari, din cauza deprecierii monedei americane si a ingrijorarilor legate de furnizarea titeiului.
La bursa de la New York, pretul barilului de petrol cu livrare in luna iulie a crescut miercuri dimineata la valoarea record de 130,05 de dolari.
La bursa de la Londra pretul barilului de petrol Brent din Marea Nordului a urcat cu 1,69 dolari, ajungand la valoarea record de 129,53 de dolari, dupa ce inregistrase anterior valoarea record de 128,53 de dolari.
„Un dolar slab favorizeaza cumpararea materiilor prime. Cererea este in crestere in China, dar furnizarea ramane constanta”, a declarat Mark Pervan, analist la Australia & New Zealand Bank.
Chiar daca pretul petrolului a atins un nivel record, Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a refuzat in mod repetat cererile de crestere a productiei venite de la statele puternic industrializate.
Secretarul general al OPEC, Abdalla Salem el-Badri, a declarat miercuri ca piata mondiala a petrolului este bine aprovizionata, in pofida pretului care a urcat la peste 130 de dolari pe baril.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.