Multi absenti la tezele unice la Brasov

Multi absenti la tezele unice la Brasov

0 142

Tezele cu subiect unic se apropie de sfarsit. Elevilor le-a mai ramas o singura proba de trecut, cea la matematica, examen ce va avea loc vineri, 16 mai. La proba la limba romana insa numarul absentilor a fost destul de mare la Brasov.
La clasa a VII-a au fost inscrisi, in total, 4.934 de elevi si au fost prezenti 4.651, dintre care 98 de copii cu cerinte educationale speciale. 283 de elevi au fost declarati absenti, unii fiind cazuri medicale, altii chiulind.
Insa, cea mai mare rata a absenteismului a fost inregistrata in mediul rural, unde au lipsit de la proba de limba romana a tezelor unic 129 de elevi, adica jumatate din numarul total.
La clasa a VIII-a au fost inscrisi un numar total de 4.840 de elevi, insa in clase au fost prezenti 4.620 – dintre care 44 de elevi cu cerinte educationale speciale, ceea ce inseamna ca 220 de elevi nu s-au prezentat si vor avea sansa sa recupereze aceasta proba in editia speciala a tezelor cu subiect unic.
Conform reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, proba de Limba si Literatura Romana a tezelor unice, examen ce inlocuiesc anul acesta testele nationale, s-a desfasurat fara incidente la Brasov.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.