Kilometri de autostrada – fara numar, fara numar, fara numar…

Kilometri de autostrada – fara numar, fara numar, fara numar…

0 150

Pentru cei pasionati de filmele seriale ale anilor 70-80, filmul „Ce vraji a mai facut nevasta mea?” este cu siguranta intotdeauna un bun prilej de a trezi amintiri placute si glume savuroase. Insa pentru cei care au pierdut din diferite motive, de varsta, cenzura sau neinteres, acel serial, de doi ani ei se pot delecta cu un serial cel putin la fel de bun si, cu siguranta, cu glume mult mai „savuroase”. Serialul pe care vi-l propunem este „Ce glume a mai spus presedintele nostru?”. Reteta de succes este simpla: se ia una bucata marinar (cu state de plata mai mult sau mai putin vechi, de la Securitate sau… cel putin asa zice gura lumii), se merge pe atractia pe care acesta cu ajutorul carismei de „marinel” o are asupra lumii si se impune pe scena politica usor, incet, dar sigur! Mai intai, cu un loc „caldut” de ministru, apoi i se da pe mana primaria Capitalei, pentru ca, in final, sa ajunga primul gospodar sau… marinar al tarii.
Problema este ca atunci cand acesta capata o anumita putere si autoritate, acesta uita de persoanele care l-au „ajutat” in viata politica, uita de consilierii de nadejde cu care s-a blindat si incepe sa scoata „porumbei” pe banda rulanta, facandu-l pe maestru Houdini sa fie gelos. Ultimul „porumbel” din lista lunga cu care Traian Basescu ne-a delectat este declaratia pe care acesta a dat – in cadrul vizitei oficiale din Kuweit. Acolo, presedintele tarii a declarat ca, in cativa ani, in Romania se va circula ca in alte tari dezvoltate din Europa si promite romanilor ca pana in 2013 se vor construi peste 1.000 de kilometri de autostrada.
„In cinci-sase ani vom avea cei 1.100 de kilometri de autostrazi care sunt finantati cu bani europeni. Ma refer la coridorul patru pan european Nadlac, Pitesti, Bucuresti, Constanta si Giurgiu, Bucuresti pana la Albita”, a spus seful statului.
Deci sa recapitulam: dupa ce in 4 ani de conducere a reusit marea performanta de a realiza 50, maxim 60 kilometri din autostrada Soarelui, seful statului promite ca pana in 2013 (deci inca un mandat) vom avea 1.100 km de autostrada. Parerea noastra este ca toata U.E., toate tarile arabe, S.U.A. si chiar extraterestrii, daca sunt interesati, pot sa dea bani… ca in Romania autostrazile tot un vis frumos vor ramane. As avea o mare placere ca peste cativa ani sa-mi pun cenusa in cap si sa recunosc ca am spus prostii, dar in tara lui „Comision Voda” acest vis este tot mai indepartat si greu de atins.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.