Politicienii, o categorie marginalizata?

Politicienii, o categorie marginalizata?

0 143

Asa cum merg lucrurile in Romania, vom ajunge in curand la ample programe pentru reintegrarea sociala a politicienilor.
Incepand cu cei mai destepti dintre baieti, ca sa folosesc o expresie draga presedintelui si pana la cel mai inofensiv cetatean, romanii urla impotriva politicului. Politicienii sunt toti la fel, ne mint, promit, nu fac nimic, in concluzie nu ne intereseaza politica, nu ne bagam, ne este scarba etc. Acum nu ca ne ofera clasa politica prea multe motive de multumire, dar dezangajarea noastra totala si atitudinea ostila ne indeparteaza si mai mult, lasand cale libera tocmai abuzurilor pe care noi le reclamam.
Am intalnit situatii in care diferite categorii de cetateni nu doreau sa aiba de-a face cu politicieni de teama ca li s-ar pune vreo eticheta. “Nu vrem sa dam tenta politica nu stiu carei actiuni”, este explicatia. Deja se incalca dreptul unor concetateni de a fi parte la marele dialog national, din motive ciudate.
Chiar nu ar trebui sa ne ferim de politica, ba eu cred ca ar trebui ca noi ceilalti sa fim un liant pentru partide, sa le directionam discret spre problemele noastre, sa le facem sa-si dea mana in fata interesului public, sa avem atitudine. Altfel le facem jocul celor care vor sa-si vada de treaba nestingheriti, sa fure, sa-si bata joc de noi (la urma urmei e vorba de un feed-back firesc).
Ne place, nu ne place (desi nu vad de ce ne-ar displace atat de profund, doar dintre noi sunt racolati si politicienii, nu-s adusi de pe Marte) toata viata noastra depinde de politica. Cred ca este momentul sa ne oprim din pasivitate si ipocrizia “apolitica” si sa punem mecanismul cetatenesc in miscare. Sau, daca mai stam ceva timp imbufnati pe margine, n-ar fi rau sa ne gandim la niste programe pentru reintegrarea politicienilor, ca o categorie sociala marginalizata (s-a demonstrat ca marginalizarea sociala duce la reactii dure; e la fel si in politica).

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.