Magistratii sunt nemultumiti

Magistratii sunt nemultumiti

0 145

Magistratii romani – judecatori, procurori si tot ce mai atarna pe langa acestia in balanta dreptatii – spun ca primesc prea putini bani fata de cat se spetesc la serviciu.
Este drept, prin tribunale se intalnesc si sali care gem de lume si de cauze spre solutionare, mai ales in prima instanta. Dar si salariile magistratilor – lasam la o parte avocatii; de acestia are grija alt Dumnezeu – sunt destul de maricele, ei neavand altceva de facut decat sa-si puna mintea la contributie, chiar daca si asta oboseste, in schimb nu-si rup oasele.
De aceea si exista, printre magistrati, multumirea de locul de munca a peste 90%
Dintre ei, iar aproape toti (97%) se declara satisfacuti de independenta in profesie.
La categoria “nemultumuti si foarte nemultumiti” de volumul foarte mare de activitate adera cam jumatate dintre magistrati.
Nu doresc sa ma pronunt pro sau contra acestor pareri si procente, dar stiu ca si asta, magistratura, este o meserie ca toate celelalte. Daca o practici fara placere ti se pare grea, mai ales ca multe facultati de drept – si aici ma refer la cele particulare, in general – primesc si instruiesc cam in dorul lelii persoane fara inclinatii si chemare pentru aceasta meserie
Iar in ce priveste independenta, de acest lucru ma cam indoiesc, ceea ce si duce la multe cercetari si procese rasolite si cu hotarari luate fara rabdare in studierea aprofundata a cauzei. Acest lucru l-am simtit pe pielea mea si il voi prezenta la timpul potrivit.
Oricum, daca ne mai gandim si la pensiile speciale ce ii asteapta pe magistrati la incetarea activitatii – acestea se ridica la circa 4.500 – 5.500 lei – gasesc orice nemultumire drept un afront adus societatii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.