Romania ocupa locul 6 in UE la deficitul bugetar

Romania ocupa locul 6 in UE la deficitul bugetar

0 147

Este deja ceva frecvent si deloc de actualitate faptul ca economia romaneasca aseaza Romania pe locuri fruntase in topuri negative.
Desi Romania se afla in top 3 in ceea ce priveste taxele si impozitele percepute, indicator care a speriat Vestul, este timpul ca un alt factor al economiei sa ne faca de tot … rasul.
Eurostat informeaza ca Romania se afla pe pozitia a sasea in Uniunea Europeana in functie de marimea deficitului bugetar inregistrat in 2007, de 2,5% din PIB.
Asadar, mai exact, guvernul a reusit performanta sa cheltuiasca mai mult decat a incasat. Cheltuielile bugetare au reprezentat 36,9% din Produsul Intern Brut al Romaniei, in timp ce incasarile au fost de 34,4% din PIB, dupa cum arata statistica realizata de Eurostat.
Deficitul bugetar al Romaniei, conform metodologiei aplicate de Biroului european de Statistica, a fost de 2,2% din PIB, tara noastra fiind depasita doar de Ungaria – 5,5%, de Marea Britanie – 2,9%, Grecia – 2,8%, Franta – 2,7% si Portugalia – 2,6%.
Zece state din Uniunea Europeana au inregistrat surplusuri in 2007, cel mai ridicat fiind in Finlanda – 5,3%, urmata de Danemarca – 4,4%, Suedia – 3,5% si Bulgaria – 3,4%.
In Germania si Letonia, nivelul veniturilor bugetare a fost egal cu cel al cheltuielilor.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.