Filarmonica sarbatoreste un veac si 30 de ani

Filarmonica sarbatoreste un veac si 30 de ani

0 141

Melomanii brasoveni vor fi cu adevarat rasfatati in aceasta seara. De la ora 19,00, la Cercul Militar, Filarmonica Brasov ofera un concert extraordinar pentru celebrarea celor 130 de ani de activitate concertistica sub Tampa. Sub bagheta apreciatului dirijor Misha Katz, orchestra Filarmonicii va ataca piese celebre de Ludwig van Beethoven, Franz Listz si Bela Bartok. Alaturi de componentii prestigiosului ansamblu se va afla insa si solista Mihaela Ursuleasa, pianista brasoveana de certa faima internationala, care impleteste acordurile pianului cu cele ale instrumentelor din formatie inca de la varsta de 7 ani.
La randul, dirijorul de origine rusa Misha Katz lucreaza cu orchestra de suficient de multa vreme incat sa-i cunoasca resursele. Pe care le va exploata la maximum in aceasta seara pentru ca – marturisea ieri dirijorul – Bartok este o provocare serioasa pentru orice muzician.
Se intampla ca nu doar orchestra sa aiba de sarbatorit in aceste zile o anume varsta de cand performeaza pe scena. Pianista Ursuleasa implineste treizeci de ani si crede ca cele doua evenimente sunt o coincidenta fericita. La fel de fericiti sunt si organizatorii, maguliti de prezenta la Brasov a fostului copil minune care traieste in prezent la Viena, unde prestatii muzicale obisnuiesc sa fie apreciate foarte occidental. Cotatia de care se bucura Ursuleasa in lumea muzicii simfonice nu este doar un simplu clasament de dexteritate. Pe cecurile ce rasplatesc aparitia pianistei brasovene la concerte se scriu de regula sume cu 4 zerouri. In euro, desigur.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.