Festival International de Chitara Clasica la Sinaia

Festival International de Chitara Clasica la Sinaia

0 147

Orasul Sinaia va fi pentru cateva zile gazda celor mai importanti maestri internationali si instrumentisti de valoare care vor lua parte la a XIII-a editie a Festivalului International de Chitara Clasica Sinaia 2008, care se va desfasura in perioada 5-10 mai. Anul acesta manifestarea implineste 25 de ani de existenta de la prima editie, care s-a desfasurat in anul 1983.
Scopul Festivalului de Chitara Clasica Sinaia – Romania este de a oferi tinerei scoli de chitara clasica din tara noastra posibilitatea studierii cu cei mai importanti maestri internationali ai momentului, de a audia instrumentisti de valoare ai marilor scene de concert precum si de a se compara cu scoli de traditie ale genului din toata lumea.
Cea de-a XIII-a editie a festivalului va cuprinde: concurs international, concurs international al tinerilor chitaristi, Master class, recitaluri, expozitie si curs de luterie – C. Dumitriu precum si concertul de Gala “Five o’clock la Castel”.

Master class si recitaluri
Cursurile se vor desfasura pe toata durata festivalului si vor fi sustinute de: Carlo Marchione (Italia), Groningen Guitar Duo (Remco de Haan & Erik Westerhof) – Olanda Mir Ali & Stanley Yates (S.U.A.), Ioana Gandrabur (Canada), Gabriel Bianco (Franta) Rosen Balkansski, Dimitar Doychinov (Bulgaria), Catalin Stefanescu-Patrascu si Liviu Georgescu (Romania). Participantii la cursurile de master vor primi diplome semnate de profesorii mentionati.
Participantii la festival se vor putea bucura si de o serie de recitaluri care se vor desfasura in sala Symposium a hotelului New Montana din Sinaia si vor fi sustinute de: Carlo Marchione (Italia), Groningen Guitar Duo (Remco de Haan & Erik Westerhof) – Olanda, Gabriel Bianco (Franta), Mir Ali & Stanley Yates (S.U.A.), Ioana Gandabur (Canada), Georgeta, Stan si Ionut Zamfirescu (Romania).
O prezentare de instrumente si un curs de luterie pentru doritori va fi sustinut de Maestrul lutier Constantin Dumitriu – Romania.

Concertul de Gala “Five o’clock la Castel”
Concertul de Gala “Five o’clock la Castel” va avea loc sambata 10 mai, incepand cu ora 17.00 la Palatul “Foisor”. Pe langa lectorii cursurilor de master, vor mai fi invitati in juriile festivalului: Voicu Enachescu, Horia Sabin Dragoi, Constantin Andrei, Eugen Mang, Stefan Trifan, Beke Isthvan, Mihai Cojocaru.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.