Promisiuni electorale: un campus universitar nou

Promisiuni electorale: un campus universitar nou

0 145

O veste buna despre o intentie laudabila, dar sinceri sa fim cu sanse mici de realizare. Si poate scepticismul si pesimismul nu ar fi asa de aspru etalat daca la mijloc nu ar fi vorba de promisiuni in an electoral.
In week-end, la initiativa eurodeputatilor Nicolae Vlad Popa si Dragos David, s-a organizat la Brasov un simpozion pe tema reformelor in educatie si in cercetare. Simpozionul a reunit reprezentanti ai Ministerului Educatiei, peste 20 de rectori ai universitatilor din Romania, directori ai principalelor centre de cercetare, dar si invitati din strainatate si a avut ca principala tema de discutie modernizarea sistemului si a institutiilor de educatie in perioada 2008-2013. Toate bune si frumoase pana aici, Utopie sau nu, declaratia pe care a dat-o la finalul intalnirii rectorul Universitatii „Transilvania”, Ioan Visa, care, prezentand proiectul realizarii unui campus universitar si de cercetare la Ghimbav, demers unic in Romania, a declarat: „Acest proiect s-a bucurat de sustinerea intregii universitati, a comunitatii locale si a politicienilor. Sunt mandru ca putem lasa ceva atat de important in urma noastra”.
Curat-murdar, cum ar spune maestrul Caragiale. Exact acum in an electoral comunitatea locala si politicienii spijina un astfel de demers. Sa vedem peste ani, eventual la urmatoarele alegeri, cand vom afla ca, in sfarsit proiectul a fost aprobat si ca lucrarile vor incepe la … urmatoarele alegeri. Deja Vu!?

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.