Fotografie si turism in judetul Brasov

Fotografie si turism in judetul Brasov

0 167

Eco Club Montan „Carol Lehmann” si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov anunta pasionatii de fotografie ca a inceput perioada de inscriere pentru cea de a doua etapa a proiectului „Hai la Tara! – Traditia anotimpurilor”. Pentru aceasta etapa, locatia aleasa de organizatori este localitatea Viscri, un sat pitoresc din apropierea orasului Rupea. Tabara de fotografie se va desfasura in perioada 25 – 27 aprilie. Timp de 3 zile, un grup format din 10 tineri pasionati de fotografie, impreuna cu organizatorii (voluntari entuziasti), vor participa la «Tabara de creatie foto», in cadrul careia se urmareste imortalizarea vietii comunitatilor rurale sub dominanta celor 4 anotimpuri. Pentru a participa la tabara, trebuie sa indepliniti cateva conditii: varsta cuprinsa intre 18-30 ani, sa fiti fotograf amator sau profesionist posesor al unui aparat digital si sa nu fi participat la alte proiecte foto organizate de Asociatia Eco-Club Montan „Carol Lehmann”. Cei care doresc sa se inscrie trebuie sa trimita un numar de 3 fotografii in format digital, cu latura mare de 600 pixeli si rezolutie de 72 dpi.

„Primavara printre munti”
Tabara de fotografie „Hai la tara” nu este singura provocare in acest domeniu. In perioada 9-11 mai 2008, se va desfasura workshop-ul de fotografie „Primavara printre munti”. Locatia aleasa de organizatori este culoarul Rucar-Bran, satele Sirnea si Pestera. Workshop-ul este impartit in doua parti distincte: partea teoretica – prezentari prin videoproiectie de tehnici de fotografiere, compozitie si postprocesare si partea practica – ture foto in natura si prelucrarea imaginilor realizate .
Workshop-ul se va desfasura in Culoarul Rucar-Bran, aproape de Moeciu. Turele foto vor viza satele Sirnea si Pestera cu pitorescul drum ce le leaga, cu peisajul inconjurator magnific, cu oamenii, casele, gospodariile si animalele lor.
Pe parcursul a trei zile, veti reusi sa acumulati informatii utile atat despre tehnici de compozitie, de realizare, si prelucrare a fotografiilor prin postprocesare., cat si despre optimizarea imaginii sau cum sa realizati o panorama, o expunere multipla sau o conversie reusita in alb-negru.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.