Barbati si barbuti

Barbati si barbuti

0 182

Constituirea conflictuala a operatorului regional de apa ce se va naste din transformarea Companiei Apa nu s-a incheiat cu disensiunile dintre Consiliul Judetean si Primaria Brasov. Dupa ce azi pareau ca se inteleg asupra procentelor de participare in noul organism, cele doua foruri se razgandeau maine. Abia ce se hotara in CL cat va detine municipalitatea din viitorul operator, ca imediat CJ contesta acordurile verbale. Sau invers. Dupa multe controverse, tentative timide de negociere si retractari, administratiile conduse de George Scripcaru si Aristotel Cancescu au ajuns finalmente la un consens procentual. Fiecare din ele urmeaza sa detina 42% din ceea ce va rezulta din Compania Apa, urmand ca cele 16 procente ramase sa fie detinute de celelalte localitati din judet.
In cele din urma, ciondaneala dintre municipiu si judet a incetat, ambii lor sefi mimand intelepciunea si spiritul conciliant. Cei doi s-au intalnit in cele din urma la aceeasi masa si au decis sa puna capat disensiunilor. Mai mult de dragul celor 110 milioane de euro, cat reprezinta prima transa din suma pe care Uniunea Europeana este dispusa sa o verse Brasovului pentru viitorul operator regional de apa.
Daca a reusit sa dea la pace cu municipiul, judetul se confrunta acum cu cerbicia Fagarasului. Primarul pesedist al localitatii, Ioan Barbuti, nu paruse initial sa puna bete in roate proiectului de asociere a localitatilor brasovene. Acum, insa, pe fondul esecului scremutei apropieri dintre PNL si PSD, Barbuti si-a mai pierdut din virilitatea primelor intentii. Conducerea Consiliului Judetean Brasov a aflat cu oarece naduf ca edilul fagarasean va semna intr-adevar un acord de parteneriat, dar cu Sibiul, care a propus Fagarasului sa intre in combinatie cu ei pentru operatorul lor de apa.
Degeaba si-au intrerupt edilii brasoveni Scripcaru si Cancescu ciorovaiala de gaite si s-au decis sa fie barbati. Ce folos, daca in judet exista si barbuti!

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.