Laleaua – floarea Brasovului

Laleaua – floarea Brasovului

0 156

Nici nu s-a desprimavarat bine, si autoritatile locale s-au pus pe treaba. Avand ca motto zicala «cu o floare nu se face primavara », edilii nostri au incercat sa planteze mai mult de o floare in speranta ca primavara va veni in sfarsit pe meleagurile autothtone.
Spatiul verde din orasul nostru se largeste vazand cu ochii.
Actiunea de plantare este in plina desfasurare zilele acestea, angajatii serviciului Spatii Verzi urmarind sa inradacineze cat mai multi arbori, gazon, gard viu, dar si flori.
Aceasta actiune a fost pusa in aplicare inca din toamna anului trecut, cand au fost plantati 3.676 de copaci, paltini si stejari rosii.
Se pare ca partidele vor sa profite si de aceasta actiune laudabila si vor sa arate ca si ele contribuie din plin la realizarea ei. Consilierul local Vasile Kraila sustine ca tinerii PD-L-isti ii ajuta, asemeni pionierilor de altadata, pe angajatii de la Spatii Verzi pentru atingerea obiectivului propus.
„Numai de luna trecuta si pana acum au fost plantati 1.100 de puieti de arbori, 18 km de gard viu, in functie de solicitarile primite de la asociatiile de proprietari. Dar mai ales, s-au plantat si se planteaza in continuare 100.000 de bulbi de lalele. In aceasta primavara si in vara Brasovul va fi un adevarat oras al lalelelor”, a declarat acesta.
Artileria de flori pregatita pentru infrumusetarea orasului este destul de consistenta, dupa cum informeaza cotidianul Buna ziua Brasov : 300.000 de fire de begonii, panselute, craite, salvie si 4.000 de trandafiri sunt pregatiti pentru a fi plantati in Parcul Trandafirilor din cartierul Racadau, iar 12.000 mp de gazon vor fi pusi mai ales in scuarurile intersectiilor.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.