In curand inca o taxa

In curand inca o taxa

0 181

Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei a inaintat Guvernului o propunere de Hotarare care sa oblige la aplicarea tuturor consumatorilor si exportatorilor de energie a unei taxe care va fi, chipurile, utilizata pentru crearea uneischeme de sprijinire a producatorilor, in asa fel incat sa existe o productie simultana de energie electrica si caldura.
Mai sa fie al naibii noutatea !
Pai toate CET-urile din tara la ce au fost construite? Nu se numesc ele “Centrala Electro-Termica”? Dar se folosesc aceste centrale in scopul pentru care au fost construite?Macar daca ni se vor lua niste bani, sa fie folositi nu ca sa umple gauri din buget, ci ca sa fie repuse in functiune si la capacitate aceste CET-uri deja existente, cu toate ca nu vad de ce trebuie sa le repar eu, dumneata, el, celalalt si toti consumatorii. Caci nicio bucatica de tencuiala nu ne apartine din aceste CET-uri. Ele sunt facute sa ne furnizeze electricitate si caldura pe care o platim si nu se afla in interiorul proprietatilor noastre, cum ar fi robinetul si teava de la cismea sau becul din buda. Nu ajunge ca trebuie sa platim aiurea abonamentul impus fara alternativa?
Iar daca la Brasov primarul Scripcaru are de gand sa termine, in combinatie cu niste austrieci, actualul CET, este greu de spus cine va face marunt din buze in contextul viitoarei Hotarari Guvernamentale. Probabil l-a incantat schema pe care a facut-o cu desfiintarea tramvaiului si planificata nou-instalare a acestuia si vrea sa o aplice si la CET, fara sa se gandeasca la pantofii udati de facutul pipiului impotriva vantului normalitatii in interesul urbei si a cetatenilor ei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.