8 milioane de euro – pentru Gradina zoologica din Brasov

8 milioane de euro – pentru Gradina zoologica din Brasov

0 137

Gradinile Zoologice sunt departe de normele igienei acceptate de bunul simt. Mirosul intepator, emanat de la o distanta de cativa metri buni, ii tine departe pe vizitatori. Conditiile in care sunt tinute aceste animale sunt mult sub standardele acceptate de normele europene.
Dar, se pare, acest lucru se va schimba. Municipiul Brasov a hotarat alocarea unei sume considerabile pentru punerea pe picioare a Gradinii Zoologice din orasul nostru. Astfel, 25% dintre cheltuielile necesare reamenajarii vor fi alocati de primarie, iar restul de bani vor fi asigurati de stat, din bugetul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, conform HG nr. 1.500/2007. Suma totala preconizata pentru atingerea acestui obiectiv este estimata la 8 milioane de euro.
Primul pas care trebuie facut, neaparat, este marirea suprafetei pentru fiecare exemplar din captivitate, dar se intentioneaza si crearea a noi spatii de cazare.
Gradina Zoologica are in prezent o suprafata de 9 ha, iar numarul de exemplare nu este prea mare: 27 de specii de animale si 19 de pasari.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.