Superactivul George si ultrapasivul Ionica

Superactivul George si ultrapasivul Ionica

0 151

L-am revazut recent la televizor pe fostul primar liberal de Brasov Ioan Ghise. Cel care a fost edilul urbei vreme de doua mandate dar a facut pentru orasul lui cat ar realiza un primar cu sustinere politica in doua saptamani. Ejectat initial din partid de catre conducerea liberala din pricina trecutului sau de pedagog turnator la Securitate, Ghise a reusit sa revina in primele randuri liberale gratie unei certe abilitati de comunicare. De cand nu mai este primar a devenit atat de guraliv incat este invitat la mai toate emisiunile de dezbatere. Nu m-ar mira ca o contorizare simpla a prezentei lui in studiouri sa dezvaluie ca a petrecut mai mult timp in emisie decat a dedicat conducerii efective a orasului care l-a ales primar de doua ori la rand. Poate doar perioada cat a voiajat prin strainataturi sa egaleze durata prestatiilor sale foarte vocale din ultima vreme.
Este evident ca parlamentarul Ghise este deja mult mai eficient decat primarul Ionica. Parca ti-e ciuda sa vezi cu cata competenta vorbeste astazi despre tot soiul de situatii pe care n-a fost in stare sa le gestioneze pe vremea cat a fost primar.
E drept ca, mai ales in al doilea mandat, a fost obstructionat de o gasca din consiliul local, care se regaseste printre profitorii de astazi ai politicilor brasovene. Ghise a folosit opozitia acerba care i se facea in CL drept pretext pentru escapadele sale pe toate continentele. Am avut mai mult un primar globe-trotter decat un edil infipt in scaun.
Brasovul era blocat in proiecte fara finalitate, dar brasovenilor li se cultiva orgoliul ca fac parte din liga marilor orase, conduse de primari ce faceau opozitiei pe atunci caracatitei pesediste care ameninta sa sufoce in tentacule intreaga tara.
Desi la capitolul scuze ar fi capabil sa invoce argumente ore in sir fara sa se repete, ma gandesc doar ca primarul Ghise este vinovat nu doar pentru perioada cat a condus – prost si ineficient – destinele orasului. Actualul parlamentar trebuie sa-si asume si perioada post-Ghise. Daca actualul primar Scripcaru pare atat de gospodar si priceput este doar pentru ca harnicia lui vine dupa un mandat de stagnare. Pana si cele mai mici gesturi par totusi ceva doar pentru ca urmeaza unui repaus total.
Ubicuitatea de astazi a lui Scripcaru a inlocuit absenta de atunci a lui Ghise. Superactivul George i-a succedat ultrapasivului Ionica. Partea proasta este ca brasovenii tot nu stiu exact cum ar fi aratat orasul lor daca n-ar fi lancezit sub Ghise ori daca nu s-ar agita atat sub Scripcaru.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.