Miracolul de la Jucu, in vizorul DNA

Miracolul de la Jucu, in vizorul DNA

0 156

Directia Nationala Anticoruptie s-a autosizat in privinta unui adevarat miracol petrecut la Jucu odata cu relocarea fabricii din Bochum. Exact inainte ca Nokia sa construiasca fabrica de la Jucu, mai multe persoane au achizitionat terenuri in zona, pe care apoi le-au revandut Consiliului Judetean pe sume mult mai mari. Printre cei care au dat dovada de acest „fler” deosebit, se numara cativa oameni de afaceri notorii din Cluj, respectiv Razvan Cuc, patronul agentiei imobiliare Grup de Lux si oamenii de afaceri Calin si Octavian Buzoianu, ultimii doi apropiati ai Presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara.
Potrivit unui comunicat de presa al DNA, procurorii au suspiciuni ca persoanele fizice si juridice care au achizitionat terenuri in comuna clujeana, inainte de venirea Nokia, ar fi detinut informatii referitoare la demararea investitiei. „Utilizarea unor informatii care nu erau destinate publicitatii putea sa le aduca beneficiarilor foloase necuvenite prin cresterea valorii terenurilor achizitionate. In acest scop, Serviciul Teritorial Cluj a solicitat informatii si documente atat Consiliului Judetean Cluj, cat si altor institutii publice”, se arata in comunicatul DNA.
Nicoara sustine insa ca suspiciunile DNA nu au fundament. „Noi am tinut in secret informatiile referitoare la Nokia, acestea fiind strict confidentiale. Noi am discutat cu Nokia despre alte amplasamente din judet si doar in ultima clipa s-au decis asupra terenului de la Jucu”, a declarat presedintele CJ Cluj.
El s-a declarat deschis investigatiei DNA, aratand ca a transmis toate documentele cerute si a dat dovada de transparenta.
„Noi ne-am aratat deschiderea fata de DNA si nu am acuzat DNA, ci pe cei care au facut plangerea”, a spus Nicoara, care initial a incercata sa sustina ca DNA ancheteaza modul de incheiere a contractului cu olandezii, nu problema terenurilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.