Poluare intensiva a marilor orase

Poluare intensiva a marilor orase

0 154

Ca poluarea acopera tot mai mult Romania a devenit un fapt incontestabil, iar medicii trag un semnal de alarma care nu poate fi neglijat.
Oricare dintre traitorii in marile aglomerari urbane simte cum noxele epocii moderne au inceput, incetul cu incetul, sa-i afecteze, daca nu chiar sanatatea, cel putin vremelnice indispozitii fizice.
Statisticile arata ca, in Romania, cel putin un milion de persoane sufera de astm bronsic, ca urmare a reducerii spatiilor verzi si a intensificarii poluarii atmosferei urbane cu praf si gaze nocive, in special benzen.Intensificarea poluarii nu provoaca doar afectiuni acute, ci poate duce la imbolnaviri de leucemie sau afectiuni cardiace, mai ales la copii.
S-a stabilit ca pe deasupra marilor centre urbane se formeaza un fel de insula a caldurii, temperatura ajungand si pana la 10 grade Celsius mai mare decat este cea normala si de gasit in locurile mai putin poluate si aglomerate.
Brasovul este si el un centru urban cu un grad de poluare tot mai mare. In acest sens este ciudat ca, un oras aflat intre munti, dovedeste acest lucru.
Si este ingrijoratoare disparitia, pe zi ce trece, la propriu vorbind, a spatiilor verzi dintre blocuri si nu numai, locul acestora fiind luat de tot felul de constructii mai mult sau mai putin legale sau de acoperiri cu asfalt sub motive nu intotdeauna plauzibile.
Oare cine are interese si in slujba cui, cand in restul lumii civilizate problemele citadine se rezolva in consens.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.