Saptamana politica 12 pe net

Saptamana politica 12 pe net

0 141

Suparat pe tonomat
Saptamana care a trecut a fost destul de bogata in evenimente, sentimente si resentimente.
De cum a pus piciorul pe pamantul tarii, presedintele a latrat gros la Motanul Felix si a dat dovada de nepricepere in alegerea metaforelor. A vorbit despre ziaristii “tonomat” care-i ponegresc familia pentru “teancuri de euro”. Desi suna bine, se aude prost. In primul rand ca tonomatul porneste cu o biata fisa, iar in al doilea rand, jurnalistii nu trebuie sa incaseze nimic pentru a scrie ci doar sa scrie ce vad si au painea asigurata a la longue datorita faptului ca Base & Familia reprezinta o sursa inepuizabila de subiecte. Adica este exact invers de cum vede Presedintele toata treaba. La fel se intampla si cu Elena Basescu. Presedintele o vede ca pe un copil timid, presa ca pe secretarul general al organizatiei de tineret a PD-l, ca pe iubita lui Andrei Hrebenciuc, ca pe domnisoara care isi face extensii la par, la gene, isi pune unghii false si isi face peeling facial. Ori copiii nu fac niciuna din aceste treburi!
Iata si ce parare are presa despre interventia presedintelui (il citam pe reputatul jurnalist Cornel Nistorescu):
“Cred ca Traian Basescu a intrat prea repede in weekend, a tras un sprit sau ceva. El a inceput sa vorbeasca fara nicio legatura cu realitatea. E intr-o faza de mare confuzie si care cred ca are niste cauze extrem de grave”.
Ca sa vezi, unde bagi fisa si unde canta muzica!

Politicienii brasoveni, la bara
Nici in plan local n-a fost liniste. Lansarea candidaturii lui Aristotel Cancescu la functia de Presedinte a Consiliului Judetean, pe care o ocupa deja de doua mandate, a fost bruiata de catre adversarii democrat-liberali, care s-au adresat Parchetului. Pedelistii sunt suparati rau ca Primaria Brasov, locomotiva PD-L pentru alegerile locale a fost lipsita de 44 de miliarde de lei vechi, realocati de Consiliul Judetean altor localitati. Poate ca n-o fi frumos, dar in localitatile rurale este o saracie asa de mare, incat oricare ar fi primit niste fonduri pentru un pod, un drum, o scoala, ori un dig, tot este un castig. Primaria numai din ce incaseaza pe paracarile de resedinta face un sfert din suma care a fost impartita in judet!
Poate ca banii au fost doar pretextul, PD-L avand de platit polite. Mai inainte Cancescu il daduse in judecata pe eurodeputatul Nicolae Vlad Popa pentru prejudiciu de imagine.
Ferice de avocati si procurori, au treaba! Naspa de judecatori, trebuie sa decida! Cat despre politicieni, pare-se ca au hotarat sa presteze la bara, unde se prefigureaza ca se va desfasura campania electorala.

Nevoile lui Bush si Putin, motiv de cearta in Parlament
Cu un parlament atat de pestrit, cu oameni de toate profesiile, este greu sa gasesti subiecte de dezbateri la care sa se priceapa toata lumea si sa ia cuvantul in plen. Summitul NATO insa, a oferit tuturor un prilej de a-si bifa o interventie in plen, castigand puncte serioase, ce ar putea fi folosite in campania electorala. Tema temelor au reprezentat-o nevoile oficialilor care vor veni la summit. Parlamentul trebuia sa decida daca sa cumpere 1000 de WC-uri ecologice, unde sa se usureze inaltii oaspeti. Majoritatea parlamentarilor considera ca WC-urile din cladire sunt numai bune si pentru sefii de stat, altii propun sa se trimita la Head Office-ul NATO harti cu amplasamentul grupurilor sanitare, poate n-au priceput ca avem si WC-uri in Casa Poporului, altii n-au nimic impotriva WC-urilor ecologice, dar acestea sa fie amplasate astfel incat sa nu strice aspectul cladirii adica, la subsol. Doar nu le-or pune in sala de sedinta ori la bufet!
Sefii NATO insista, WC-urile vor fi achizitionate si vor fi proprietate NATO. Vor veni antemergatorii care vor verifica cladirea si se va mai vedea ce si cum privind nevoile celor 5000 de delegati. E cam de banc, Parlamentul Romaniei incearca sa hotarasca unde vor face pipi Bush si Putin!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.