Romania la Forumul International pentru Educatie

Romania la Forumul International pentru Educatie

0 152

Secretarul de Stat pentru invatamant superior, Remus Pricopie, a prezentat, miercuri, 5 martie, in cadrul Forumului International pentru Educatie, ce se desfasoara in Republica Dominicana, politicile educationale ale Romaniei in vederea integrarii in economia globala.


Un studiu de caz l-a reprezentat reformarea invatamantului profesional si tehnic. Strategia care a stat la baza acesteia s-a axat pe mai multe componente – de la dialogul sustinut cu mediul de afaceri, abilitat sa furnizeze date referitoare la specificul nevoilor pietei muncii si a numarului necesar de personal calificat, pana la gandirea unor politici legate de fenomenul migrarii fortei de munca, dar si al primirii imigrantilor pe piata muncii din Romania.


De asemenea, analiza si regandirea curriculei, subventionarea a 10.700 de locuri de catre Ministerul Educatiei, parteneriatele public-privat sunt puncte de referinta pentru identificarea, calificarea si pastrarea personalului capabil sa ofere plusvaloare.


?Forumul Interna?ional pentru Educa?ie, organizat de Directoratul pentru Educa?ie al OECD (Organiza?ia pentru Dezvoltarea si Cooperarea Economica), a reunit ministri ai educatiei, profesori, rectori, oameni de afaceri din intreaga lume. OECD, prin Directoratul pentru Educatie, realizeaza constant mai multe evaluari, la nivel international, printre care si testele PISA. Romania a participat la acest tip de testare in 2000-2001, 2003 si 2006.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.