Incapatanare tiganeasca

Incapatanare tiganeasca

0 148



Din cauza unor traditii de Ev Mediu, tiganii nu vor sa se integreze in societate, in regulile ei, ba chiar in legile ei.


La Sintesti-Ilfov s-a declansat ieri un scandal intre doua clanuri tiganesti din cauza unei casatorii sau logodne, intre copii, neimplinite si a unei tranzactii de teren ca urmare a primei intamplari.


Scandalul a implicat cam 200 de tigani, care, in lupte, au folosit topoare, ba chiar arme de foc, batele ajungand sa fie mizilic.


A fost necesara interventia Politiei. SPIR si a Jandarmeriei, care au fost obligati sa traga cu alice si gloante de cauciuc pentru a potoli taberele.


11 raniti au fost dusi la spital, fara a fi suferit raniri grave.


Ce a iesit in evidenta, dupa ce s-au potolit incidentele violente, din declaratia bulibasei si a inca unor reprezentanti de frunte ai comunitatii tiganesti, este faptul ca tiganii nu vor nici in ruptul capului sa renunte la obiceiuri, chiar daca contravin legilor tarii, luand din acestea doar ce le convine, restul folosind, in cadrul relatiilor sociale – si nu numai – legile lor ancestrale si in mare parte contravenind epocii in care traim.


Inca odata s-a dovedit ca tiganul este smecher dupa cum bate vantul si nu accepta integrarea, chiar daca urla ca din gura de sarpe ca sunt marginalizati si lipsiti de drepturi.


Oare cat va mai dura situatia asta intr-o tara ce se vrea europeana?


?


Dan Bota??


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.