Se ingroasa birurile

Se ingroasa birurile

0 160


O noua facatura, visata intr-o noapte de cosmar probabil, ne face sa scoatem alti si alti bani din buzunar.


Nu ajunge ca romanul plateste zeci de biruri, cum nu gasesti nici in tarile bananiere, ca patronii platesc la fel de multe, ceea ce face sa nu fie incantati de Romania investitorii straini, nu ajunge ca la un leu dat de stat el vine si-ti ia sapte. Acuma s-a mai inventat un nou bir.


Prin modificari aduse Codului Fiscal, omul trebuie sa plateasca statului 19,5% din orice venit suplimentar, iar cel care i l-a dat depune si el 9,5% in scumpa si draga vistierie a popandailor care ne conduc.


Un catelandru de pe la Ministerul Finantelor sau cel al Muncii – de dragi ce mi-au fost vorbele sale nici n-am ajuns sa retin cum il cheama, ca sa stiu pe cine injur – vine in fata natiunii sa ne convinga de ce s-a pus acest bir. El spune ca prin Ministere veniturile suplimentare sunt de doua-trei ori mai mari decat salariul insusi.


Pai cine este de vina si cati lucreaza prin ministere, raportati la marea masa a truditorilor de rand? Unu la suta? Mult prea mult. Zero virgula cinci la suta? Si asta este cam mult. Daca or fi vreo zero virgula unu la suta.


Caci ceilalti nu au parte nici de lefuri ministeriale si, mai ales, nici de venituri suplimentare la nivelul celor cativa.


Insa acestia multii tocmai ca sunt multi si de la ei, din piculetul pe care l-il acorda patronii, statul rupe dupa zicala ca pic cu pic se face marea. De la cei din ministere ce sa adune pentru astupat gaurile ivite dintr-o proasta gestionare a tarii?


Dar de data aceasta nesimtirea s-a cam catarat cat Himalaia.


Adica iti plateste firma la care lucrezi abonament pe mijloacele de transport in comun, ca ti-e meseria sa umbli mult, sau ai de vorbit mult la telefon, in interes de serviciu, si uite ca ti se inhata, prin lege, procentele. Dar cea mai mare nerusinare o consta faptul ca s-a ajuns ca si pachetele pentru copii oferite de sarbatori de patroni vor fi impozitate. La fel ca si ce primeste omul la iesirea la pensie,


Cinismul, in aceste cazuri, nu poate fi evaluat decat spargand capetele nenorocitilor finantisti care au conceput schema.


Si, probabil, vor mai urma si alte biruri, insotite de scumpiri. De aceea am ajuns la concluzia ca un guvern si un presedinte mai catastrofali ca cei actuali nu au mai existat in Romania de pe vremea fanariotilor.


Oare chiar meritam asa ceva?


Sau intr-adevar meritam asa ceva !


?


Dan Bota


?


P.S. Ca ultima ora: se pare ca ministrul Pacuraru, de teama sa nu o ia peste bot, se joaca de-a renuntarea impozitarii unora dinte cele oferite de patroni angajatilor, cum ar fi chestia cu darurile pentru copii si alte cateva ca astea. Va vom tine la curent, stimati cititori, cu facaturile guvernantilor in valsul lor prin miniatura existentei la conducerea tarii.??

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.