Un copil de 12 ani a salvat trei vieti

Un copil de 12 ani a salvat trei vieti

0 139

Un copil in varsta de doar 12 ani, din Brasov, victima unui accident rutier petrecut la sfarsitul saptamanii trecute, a reusit sa salveze viata altor trei copii. Fetita a fost lovita duminica de o masina, a fost operata de doua ori, dar, din pacate, eforturile medicilor de a o salva au fost zadarnice. Depasind tragedia celor intamplate, constienti ca nu mai exista nici o sansa de supravietuire, parintii micutei si-au dat acordul pentru donarea de organe, fapt ce salveaza vietile a trei copii foarte bolnavi.


Interventia a fost efectuata joi seara la Spitalul Judetean din Brasov de catre doua echipe de specialisti din Cluj-Napoca si din Bucuresti, ajutati de Marius Neculoiu, directorul medical al Spitalului Judetean Clinic de Urgenta Brasov. Copilului, aflat in moarte clinica, i-au fost prelevate ficatul si rinichii. Ficatul poate fi transplantat in 12 ore de la prelevare, iar rinichii in 24-48 de ore.


Rinichii donatorului vor ajunge la doi copii, internati la Cluj, care sufera de insuficienta renala si care astfel vor reusi sa scape de hemodializa. Ficatul va fi transplantat unui alt copil, in cadrul unei interventii care va avea loc in capitala. Aceasta este cea de-a treia interventie de acest gen realizata de medicii Spitalului Judetean, dupa ce alte doua operatii asemanatoare au fost efectuate in luna decembrie a anului trecut.


Inima nu a fost prelevata, deoarece la noi in tara nu exista pe lista de asteptare persoane care sa fie compatibile cu o inima a unui copil de greutatea si inaltimea donatorului.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.