Numere de telefon europenizate pentru servicii sociale

Numere de telefon europenizate pentru servicii sociale

0 143

?????????? Romania va utiliza numere nationale scurte armonizate la nivel european. Asa se arata intr-un comunicat de presa dat de ANRCTI.


Numerele au o identitate paneuropean?, fiind utilizate pentru aceleasi servicii in toate statele membre ale Uniunii Europene. Serviciile furnizate prin intermediul acestor numere raspund unor nevoi sociale specifice, contribuind la bunastarea si siguranta cetatenilor sau ajutand persoanele aflate in dificultate.


Astfel, puteti forma:


116000 – pentru serviciul „linie telefonic? de urgenta pentru copii disparuti”, disponibil non-stop;


116111 – pentru serviciul „linii de asistenta telefonica pentru copii”;


116123 – pentru serviciul „linii de asistenta telefonica care ofera sprijin emotional” – destinat persoanelor care se confrunta cu dificultati de ordin personal si au nevoie de sprijin moral sau se gandesc la suicid.


Numerele de forma 118(xyz) sunt utilizate la nivel european pentru serviciile de informatii privind abonatii. In Romania, furnizorii de servicii de comunica?ii electronice destinate publicului vor putea oferi prin intermediul numerelor de forma 118(xyz) atat servicii de informatii privind abonatii, cat si servicii conexe acestora, precum informatii privind domeniul de activitate sau profesia abonatului sau informatii privind abonatii in limbi de circulatie internationala.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.