Picatura stramba de la tribunal

Picatura stramba de la tribunal

0 143


Pentru multi picatura asta stramba este un fleac. Dar asemenea picaturi-fleacuri intalnim la tot pasul si cotidian in Brasovul in care ne-am dori mult mai mult bine


In cazul de fata este vorba de acele timbre, micute ca pret, dar necesare daca vrei sa depui la tribunal vreo actiune sau alte asemenea. Adica timbrul judiciar. Asemenea timbre nu se gasesc de cumparat in incinta tribunalului, loc in care, dupa depunerea actelor la care se anexeaza, zac cu anii. Ele pot fi procurate, ca cel mai apropiat loc de tribunal, de la Administratia Financiara, aflata la doi pasi, o trecere subterana pe la Hidro si o bucatica de bulevard, pe Dorobantilor.


Insa iata ca de trei zile-ncoace ghiseul aflat imediat la stanga intrarii la fisc sta inchis. Se prea poate ca persoana care vinde timbre si face copii xerox acolo sa se fi imbolnavit. Se prea poate ca ea sa fie platita de Posta, in acord cu Finantele. Dar daca ar exista putina colaborare intre cele doua institutii, spre folosul cetateanului, respectivul ghiseu si-ar fi continuat menirea. Si lumea nu ar mai fi fost obligata sa colinde trotuarele pana la Posta centrala dupa asemenea timbre. Stiu ca miscarea este sanatoase, dar pentru oamenii de o anumita varsta este cam grea.


Insa, in context, ma gandeam la alta solitie, logica si de netagaduit: Daca timbrele astea judiciare sunt necesare la Tribunal, de ce nu se deschide acolo un micut ghiseu cu asemenea timbre? Chiar trebuie sa fim atat de comozi, ca institutii, incat sa servim la voia bunei intamplari – si nu a bunului simt – cetatenii platitori?


Sa speram ca acest semnal va indrepta picatura stramba de la Tribunal.


?


Dan Bota ?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.