RTT si MIX 2 TV

RTT si MIX 2 TV

0 197

Cei pentru care sala de sedinte a clubului se afla la coltul blocului stiu ce lautar canta la RTT si ce cancioc spoieste peretii MIX 2 TV, ambele fiind posturi locale de vazut pe sticla televizoarelor.


Iar daca ti se intampla, truditor brasovean, sa butonezi pe aceste posturi, nu trebuie sa te mire ca a inceput – normal legea ar trebui sa interzica asa ceva si in practica – campania pentru localele din mai.


In context, fiecare post are invitatii de rigoare, adversarii politici fiind, cica, si ei invitati, ei neprezentandu-se insa.


Pare deja normal ca fiecare, pe postul TV agreat politic, sa-si transforme tantarul realizarilor in armasar pursange. Butoiul umplandu-se apoi cu promisiuni.


Astfel, ieri dupa-amiaza, viceprimarul Adrian Gabor ne-a aratat ce minuni si fapte de vitejie a facut seful sau local, pe linie de partid si pe linie administrativa, pentru brasoveni. Si, ce este drept, o parte dein ele se pot vedea prin Brasov, dar la scara normala.


Cand ai majoritate politica in Consiliul Local este usor sa-l faci si pe dracu sa cante psalmi, chiar daca o face ragusit si afon. De unde talent??


Se intelege ca au fost aruncate sageti impotriva adversarilor politici, dar de pe pozitii superioare, de stapan si invingator, deci cu o oarecare ingaduinta, singurul laudat din tabara adversa fiind vicele Andronache.


La desertarea sacului cu promisiuni, curgeau jucariile de-ti venea sa crezi ca peste vreo trei ani – care va mai rezista sa apuce, n.a. – brasovenii vor trai occidental, toate necazurile lor urmand sa fie rezolvate. Doar ca vicele Gabor, mai bun vorbitor decat seful sau local, dar cu aceeasi infatuare, a uitat sa spuna ce ne doare cel mai mult: care este schema cu veniturile brasovenilor. Si ele vor fi occidentale?


Pe celalalt canal vorbea fostul primar, Ioan Ghise, care tuna si fulgera impotriva astorlalti si a piedicilor puse, pe vremea mandatului sau, la realizarea altor minuni care ne-ar fi dus aproape de rai daca ar fi fost infaptuite. Si vorbea asa de frumos ca iti venea sa-i crezi plecarea in Parlament doar datorita nerecunostintei multor brasoveni la trecutele alegeri locale.?


Iar telespectatorul, in anii acestia bisecti ai politicii, ramane cu gura cascata larg la asemenea destainuiri, uitand sa-si mai rumege coaja de paine care-i clatina amarnic bugetul.


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.