Un licurici mic la Bucuresti

Un licurici mic la Bucuresti

0 158


Astazi se va afla in Romania Presedintele Frantei, Nikolas Sarkozy. Oricat am vrea sa pastram un ton oficial asupra acestei vizite, negresit istorice, este imposibil sa nu ne impiedicam de conjunctura si de viziunea presedintelui nostru jucator privind politica externa.


Daca ar fi sa ne luam dupa Base, Bucurestiul va fi gazda unui licurici mic, ceea ce, intr-un fel, este linistitor: intre Basescu si Sarkozy nu se va intampla nimic care s-o supere pe Carla Bruni, Prima Doamna a Frantei de doua zile.


Daca ar fi sa ne luam dupa evenimente, va veni in vizita la noi sotul supermodelului italian Carla Bruni, fosta iubita a lui Mick Jagger. ?Ce partida buna pentru Sarkozy! Nu-i e dat oricui sa fie sot de manechin si la cati nu le curg balele privind de la distanta bikinii fetelor de pe podium!


Desi omul vine la Bucuresti pentru a semna cu Romania un parteneriat strategic, va fi dificil sa dam momentului greutatea ce i se cuvine (Romania este prima tara din Est cu care Franta incheie un astfel de parteneriat). Fie vom privi ghidus la momentul in care Basescu si Sarkozy isi vor da mana, gandindu-ne ce s-ar fi intamplat daca in locul sau era Bush, licuriciul cel mare, fie ne vom da frau liber imaginatiei gandindu-ne ce noroc a dat peste Presedintele Frantei, sa aiba alaturi o femeie cu niste picioare de nota 10. In plus multe domnite vor suspina poate dupa Sarkozy, cunoscut fiind succesul sau la sexul frumos. Recent, prezentatoarea Erin Burnet de la NBC se intreba retoric: Cui nu i-ar place un asemenea barbat?


Asadar strategic, nestrategic, parteneriatul paleste in ochii nostri. Les jeux sont faites, rien ne va plus!Soyez le bienvenu Monsieur Bruni…pardon, Sarkozy!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.