Un partid al maghiarilor

Un partid al maghiarilor

0 151

Drumul de la „asociatia” (fundatia) UDMR catre un partid al maghiarilor a fost facut.Tribunalul Bucuresti a admis marti cererea de inregistrare a Partidului Civic Maghiar in Registrul partidelor politice. Fondatorul noii formatiuni este Uniunea Civica Maghiara, condusa de Sz?sz Jeno, primarul municipiului din Odorheiul Secuiesc.


Reamintim ca dupa 1990 pana in anul 1996 a mai functionat o alta formatiune politica a maghiarilor intitulat Partidul Independent Maghiar.


Partidul Civic Maghiar se doreste a fi o alternativa la UDMR, despre care Sz?sz Jeno spune ca detine monopolul politic al maghiarilor din Romania.


Sz?sz Jeno: ” Este o satisfactie uriasa pentru noi. Avem acum o posibilitate sa asiguram si noi libertatea alegerilor pentru concetatenii nostri maghiari si Partidul Civic Maghiar nu inseamna altceva, nu este mai mult decat un cadru juridic si institutional pentru aceasta alternativa la monopolul politic detinut pana acum de UDMR. Noi vrem sa fim nu numai un partid pentru cetatenii de etnie maghiara, ci vrem sa fim un partid european, un partid modern”.


Mark? B?la, liderul UDMR: „aparitia unui partid maghiar nu este o noutate, apreciind ca este greu sa colaborezi cu o formatiune care s-a constituit ca alternativa la UDMR”.


Ramane de vazut daca in noua situatie creata exprimarea electorala a maghiarilor va mai avea acelas comportament raspunzand la „ordinele” venite doar din directia UDMR.


?


Horia D.R.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.