Burse de studiu in Cehia

Burse de studiu in Cehia

0 145

Dupa incheierea unor serii de intelegeri intre guvernul roman si cel ceh si dupa ce va anuntan ca forumul oamenilor de afaceri international urmareste dezvoltarea relatiilor comerciale dintre Romania si Cehia, iata ca?este vizata o noua?colaborare intre cele doua tari.


?Astfel, Secretarul de stat Anton Anton si viceministrul pentru invatamant superior din Republica Ceha, Vlastimil R??i?ka, au semnat marti, 22 ianuarie, la Praga, Intelegerea interministeriala de colaborare intre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului din Romania si Ministerul Invatamantului, Tineretului si Sportului din Republica Ceha.


?Scopul acestei intelegeri este acordarea reciproca, anuala, a 27 de luni-bursa pentru studii universitare si postuniversitare, precum si acordarea reciproca, anuala, a 4 burse pentru participarea la cursurile de vara de limba, literatura si civilizatie romana, respectiv limba, literatura si civilizatie ceha.


Universitatile partenere sunt Universitatea din Bucuresti si Universitatea «Carolina» din Praga. De asemenea, Ministerul Educatiei din Romania s-a angajat, totodata, sa primeasca cadre didactice de limba si literatura ceha pentru sprijinirea procesului de predare in zonele locuite compact de aceasta minoritate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.