Prefectul fata in fata cu secretarii

Prefectul fata in fata cu secretarii

0 161

?


La sediul Institutiei Prefectului Judetul Brasov (Romania printre putinele tari care au facut o institutie pentru un om!!) saptamana a inceput cu o sedinta de lucru a conducerii cu secretarii unitatilor teritorial administrative din Judetul Brasov. Fara sa exageram din ultimele actiuni din zona „prefecturii” putem sesiza o anumita intentie de schimbare a modului de lucru al titularului institutiei.


De la inceputul anului prefectul Adriana Dontu a fost vazut foarte des in judet, site-ul institutiei, anchilozat in dimensiunea „fostului”, a fost schimbat, acum secretarii sunt chemati la „instruire”, implicare in implementare de programe, toate ne arata …schimbare.


Pe langa problemele legate de colaborarea dintre primarii si Institutiei Prefectului Judetul Brasov, comunicarea hotararilor de Consiliu Local si a Dispozitiilor de Primar, una din marile probleme (sunt mii de documente emise la nivelul localitatilor care fara o informatizare a sistemului sunt imposibil de verificat la capitolul …legalitate), s-a discutat si fondul funciar si despre „programe”.


Prefectul Judetului Brasov, Adriana Dontu a informat secretarii despre lansarea celei de a doua sesiuni de depunere de proiecte in cadrul Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati. Obiectivele generale ale programului sunt dezvoltarea si modernizarea spatiilor verzi din localitati prin infiintarea de noi parcuri, scuare si aliniamente plantate precum si reabilitarea celor existente.


Prin Program, pot fi finantate proiectele depuse de catre autoritati ale administratiei publice locale care actioneaza in nume propriu si sunt proprietarii/administratorii terenului pe care se realizeaza proiectul. Sumele alocate proiectelor sunt cuprinse intre 200.000 – 2.000.000 lei, in functie de tipul de proiect si numarul de locuitori ai comunitatii care aplica. De asemenea modalitatea de finantare nerambursabila este sustinerea financiara a cheltuielilor eligibile ale proiectului in procent de pana la 100%. Pentru mai multe informatii, pentru a descarca Ghidul Solicitantului dar si formularele necesare pentru solicitarea finantarii, primarii pot consulta site-urile www.afm.ro si www.mmediu.ro. Data limita de depunere a proiectelor este 31 ianuarie 2008.


Prefectul Adriana Dontu a solicitat secretarilor unitatilor teritorial administrative sa comunice primarilor aceste date dar in acelasi timp de la nivelul Institutiei Prefectului a fost trimisa in teritoriu, la fiecare primarie o adresa referitoare la acest Program.


Data limita pentru depunerea proiectelor fiind 31 ianuarie, subliniaza un anumit formalism al programului vare, in final va ramane o bifare de actiune!


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.