Cad turturii

Cad turturii

0 318


O problema la ordinea zilei, acum ca vremea s-a incalzit si termometrul s-a saltat la plus, este topirea si desprinderea turturilor, mai ales in zonele cu cladiri vechi si cu mai multe etaje, dar si la unele blocuri, carora constructorii, dar mai ales locatarii, le-au adaugat fel de fel de briz-brizuri.


Daca o iei pe Balcescu, pe Republicii sau pe Muresenilor – dau ca exemplu strazi foarte populate cu pietoni pe ambele trotuare – ai sanse sa fii imbracat in zapada – caz fericit – sau sa-ti intre un turture, desprins de la vreo streasina, prin crestet si sa-ti iasa cine stie pe unde. Asta mai ales datorita stilului in care au fost construite casele.


Este drept ca Primaria o scalda usor, instaurand teroarea amenzilor pentru cei ce nu dau zapada si turturii de pe acoperis. Dar sunt curios cum pot sa faca locuitorii acelor case acest lucru, cand se vede clar cat de tuguiate sunt aceste constructii.Ar fi greu si periculos pentru tineri, daramite pentru cei mai in varsta.


Ar fi mai indicat ca Primaria sa ia acele masini cu care se catara la schimbat becurile iluminatului public si sa dea turturii jos ?Sau sa ia o scara de pompieri, ca doar nu arde tot timpul peste tot.


Dar daca nu sunt in stare de asa ceva, ar trebui sa permita cetatenilor cu turturi la acoperis sa puna si ei pancarde, ca la Prefectura, pe care sa scrie:


Atentie, cad turturi !


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.